Parlamentul European va adopta săptămâna viitoare o nouă rezoluție non-legislativă privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen căt mai curând posibil, relatează agenția bulgară de presă Novinite.

Acest lucru a fost anunțat de Parlamentul European în urma unei sesiuni parlamentare care a avut loc anul trecut la Strasbourg, scrie publicația Darik.

Rezoluția este non-legislativă și recomandă Consiliului UE să ia o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state la spațiul de liberă circulație.

În iunie 2011, Parlamentul European a sprijinit aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și a reiterat poziția de mai multe ori.

România și Bulgaria au aplicat parțial regulile Schengen, arată PE. Decizia finală pentru ca cele două țări să devină membre trebuie luate în unanimitate de statele Uniunii Europene.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/parlamentul-european-va-adopta-o-noua-rezolutie-non-legislativa-privind-aderarea-romaniei-si-bulgariei-la-schengen-52330.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/parlamentul-european-va-adopta-o-noua-rezolutie-non-legislativa-privind-aderarea-romaniei-si-bulgariei-la-schengen-52330-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv