Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir arată, pe Facebook, că nu a participat la întâlnirea din mai 2014, pe care fostul șef ANAF Gelu Diaconu a declarat că a avut-o cu ambasadorul Olandei și afaceristul Rami Ghaziri, precizând că doar ambasadorul și omul de afaceri s-au întâlnit.

“Si uite asa mai cade o mizerie de dosar. Un dosar care m-a tinut arestat aproape 7 luni si mi-a mancat deja 3 ani din viata: “Eu am perceput această întâlnire cu ambasadorul Olandei ca pe o încercare a acestuia de a-i facilita lui Rami Ghaziri obținerea acelor rambursări de TVA de care era interesat. Categoric, Daniel Dragomir și Marinela Dragomir nu au făcut nicio intervenție asupra mea în legătură cu activitatea ANAF”, a afirmat Gelu Diaconu. Si ca sa fiu si mai clar. La intalnirea cu ANAF au participat doar doi oameni: fostul ambasador olandez Matthijs van Bonzel (mare luptator anti-coruptie si prietenul unor ”jurnalisti” din Romania care sunt toata ziua cu anti-coruptia in gura) si Rami Ghaziri. Ma gandesc serios ca dupa 3 ani in care am fost improscat cu noroi in acest dosar sa scot si eu email-urile interne dintre Ambasada Olandei si Rami Ghaziri. Daca tot facem anti-coruptie”, a scris, pe Facebook, fostul ofițer SRI.

Daniel Dragomir a atașat mesajului și o fotografie a unui mesaj transmis de ambasadorul olandez către conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în care acesta revine asupra solicitării pentru întâlnirea diplomatului și a afaceristului Rami Ghaziri cu șeful ANAF, propunând data de 5 iunie, între orele 14.30 și 17.00.

Vineri, fostul șef ANAF Gelu Diaconu a fost audiat în dosarul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir și a declarat că atunci când era în funcție, ambasadorul Olandei intervenea pentru firmele omului de afaceri Rami Ghaziri.

Judecătorul a dispus, la ședința de vineri de la Curtea de Apel București, ca pentru termenul următor Daniel Constantin să fie citat „cu mandat cu aducere cu însoțitor”. De asemenea, magistratul a stabilit că Daniel Constantin va trebui să explice la termenul din 23 ianuarie de ce nu s-a prezentat vineri, sub sancțiunea amenzii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 Rami Ghaziri i-ar fi dat lui Daniel Dragomir importante sume de bani pentru a interveni pe lângă funcționari de rang înalt. Scopul lui Rami Ghaziri ar fi fost ca firmele lui să obțină mai ușor rambursări ale taxei pe valoarea adăugată. Doi dintre aceștia sunt Gelu Diaconu, la vremea respectivă șef al Fiscului, și Daniel Constantin, pe atunci ministru al Agriculturii.

La termenul de vineri, Gelu Diaconu a recunoscut că pe vremea când conducea ANAF, ambasadorul Olandei a intervenit pe lângă el pentru a-i facilita lui Rami Ghaziri rambursarea de TVA către firmele sale, însă nu își aduce aminte cu exactitate dacă la întâlnire a participat și Daniel Dragomir.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dragomir-la-intalnirea-de-la-anaf-au-participat-doar-doi-oameni-ambasadorul-olandez-si-ghaziri-52329.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dragomir-la-intalnirea-de-la-anaf-au-participat-doar-doi-oameni-ambasadorul-olandez-si-ghaziri-52329-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv