Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind unele măsuri în domeniul apelor, act normativ care stabilește condițiile de autorizare pentru folosințele de apă care sunt în curs de realizare, informează Administrația Prezidențială.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea condițiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosințele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiții pentru infrastructura de apă uzată, autorizațiile urmând a-și păstra valabilitatea atâta timp cât sunt respectate termenele de realizare a lucrărilor înscrise în acestea, dar nu mai mult de 5 ani, după expirare, în următoarea autorizație.

„Prezenta lege are ca obiect de reglementare stabilirea condițiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosințele de apă care au în curs de realizare sau urmează să
realizeze investiții în infrastructura de apă uzată”, prevede proiectul de lege.

De asemenea, actul normativ prevede că utilizatorii existenți care realizează lucrări de investiții în infrastructura de apă uzată, în autorizația de gospodărire aapelor, emisă pe o perioadă limitată, se înscriu valori limită de încărcare cu poluanți a apelor uzate evacuate în receptori naturali.

Proiectul de lege a fost adoptat, pe 7 noiembrie, de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional.

De altfel, șeful statului a emis decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Polone privind mormintele de război, semnat la Varșovia la 25 mai 2018.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare colaborarea, în plan bilateral, în domeniul mormintelor și operelor comemorative de război, asigurând cadrul necesar pentru înființarea, amenajarea și întreținerea mormintelor eroilor căzuți în timpul conflictelor armate. Acordul conține prevederi referitoare la formele de cooperare, amplasarea mormintelor și operelor comemorative de război, autoritățile însărcinate cu aplicarea acordului, aspectele financiare, soluționarea disputelor.

Inițiativa legislativă prevede identificarea, documentarea, evidența, înființarea, amenajarea, conservarea, întreținerea și protejarea locurilor de înhumare a eroilor români, militari și civili, care au căzut în timpul și din cauza conflictelor armate, în timpul unui servici comandat, înhumați pe teritoriul Republicii Polone.

Tot pe 7 noiembrie, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de for decizional.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/iohannis-a-promulgat-legea-care-reglementeaza-conditiile-de-autorizare-pentru-folosintele-de-apa-52316.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/iohannis-a-promulgat-legea-care-reglementeaza-conditiile-de-autorizare-pentru-folosintele-de-apa-52316-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv