Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, la Parlament, în legătură cu amânarea pronunțării lui Klaus Iohannis privitor la cea de-a doua remaniere a guvernului Dăncilă pe portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, că „de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi”.

„Mâine (joi – n.r.) este o problemă foarte mare pentru ministerul Transporturilor pentru că expiră cele 15 zile. După cum cunoașteți legea, după cele 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcție. Deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi. Nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat pentru că în momentul în care încetatează mandatul ministrului automat toate delegările încetează de drept. Deci de mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebați pe mine cât de încet gândește Președintele României, cred că ar trebui să întrebați la Cotroceni”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

Cât privește o sesizare la CCR pe un posibil conflict între Guvern – Președinție, fostul ministru al Muncii a precizat ca va fi luată o decizie când se întoarce premierul în țară.

„Nu este vorba de partid, este vorba de Guvern. Și mâine când dna prim-ministru se la întoarce la Guvern va lua această decizie. (… ) Se merge la CCR. Asta nu înseamnă deblocarea situației, pentru că și Curtea (Constituțională – n.r.) va avea un termen, dar ce știm cu certitudine este că de mâine ministerul transporturilor este blocat.”, a precizat fostul ministru al Muncii.

rootstireaActualitate/Esential
Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, la Parlament, în legătură cu amânarea pronunțării lui Klaus Iohannis privitor la cea de-a doua remaniere a guvernului Dăncilă pe portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, că „de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi”.„Mâine (joi - n.r.)...

Preluat de la romania ntv