Noi imagini filmate din sateliți arată că regimul din Coreea de Nord a extins semnificativ o bază de rachete cu rază lungă de acțiune, situație care sugerează că discuțiile diplomatice dintre Phenian și Washington nu aduc rezultate importante, informează CNN.

Imaginile relevă că autoritățile din Coreea de Nord lucrează la extinderea bazei de rachete de la Yeongjeo-dong, se arată în raportul elaborat de specialiștii Institutului Middlebury pentru Studii Internaționale.

“Imaginile arată că baza balistică rămâne activă. În plus, în ultimul an, Coreea de Nord a extins semnificativ instalații situate în apropiere care par a fi o nouă unitate”, precizează raportul.

“Lucrările la această bază balistică au continuat chiar și după summitul de la Singapore”, din iunie, între liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, și președintele SUA, Donald Trump, afirmă analistul Jeffrey Lewis. “Orice ar spune Kim Jong-Un despre dorința sa în sensul denuclearizării, Coreea de Nord continuă să fabrice și să instaleze sisteme de rachete nucleare”, precizează expertul.

Oficiali de la Washington au declarat că nu sunt surprinși de aceste dezvăluiri. “Urmărim îndeaproape Coreea de Nord. Continuăm să susținem procesul diplomatic. Nu vom discuta despre teme legate de informații”, a declarat colonelul Chris Logan, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/cnn-coreea-de-nord-pare-sa-extinda-o-baza-de-rachete-nucleare-52299.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/cnn-coreea-de-nord-pare-sa-extinda-o-baza-de-rachete-nucleare-52299-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv