Flota militară rusă a Mării Negre a organizat o serie de exerciții cu sisteme de rachete navale, în largul Peninsulei Crimeea, informează site-ul agenției Tass.

“Personalul sistemelor de rachete antinavă Bastion și Bal ale Flotei militare ruse din Marea Neagră au efectuat exerciții la largul Crimeei, simulând atacuri cu rachete”, a transmis Flota rusă a Mării Negre, conform agenției Tass.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014.

Flota militară rusă a transmis că exercițiile erau programate, dar acestea intervin în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina după incidentul din Marea Azov. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cerut Alianței Nord-Atlantice să trimită nave militare în zona Strâmtorii Kerci, după incidentul dintre Kiev și Moscova.

Instanțe judiciare din Crimeea au decis plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturați de Rusia în incidentul naval produs în Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susține că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol și Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somațiile. Ambarcațiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le și arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunțat o “agresiune” a Rusiei și a instituit Legea marțială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO au criticat Rusia și au cerut măsuri pentru detensionarea situației.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/flota-rusa-a-marii-negre-a-efectuat-exercitii-balistice-in-largul-crimeei-52279.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/flota-rusa-a-marii-negre-a-efectuat-exercitii-balistice-in-largul-crimeei-52279-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv