Profesorul din Olt, care s-a dus cu 22 de elevi la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională, însă nu a asigurat cazare pentru copii și au dormit în Catedrala Reîntregirii Neamului, va fi cercetat disciplinar, a transmis, marți, Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Potrivit unui comunicat transmis de IȘJ Olt, profesorul Ion Bobea, care a dus copiii la Alba Iulia, de Ziua Națională, a organziat excursia cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, însă s-au constatat două vicii de procedură.

„A-au constat două vicii de procedură constând în neîndeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopți de cazare a copiilor și necooptarea a încă unui cadru didactic însoțitor”, a transmis IȘJ Olt.

Astfel, în urma anchetei declanșate de IȘJ Olt s-a propus declanșarea procedurii cercetării disciplinare a profesorului Ion Bobea, precum și a profesorului Georgian Dănescu, director al Școlii Gimnaziale Dăneasa.

Un grup de peste 20 de copii din Olt, cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor, au mers la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională, însă nu au avut cazare și au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Unui copil i s-a făcut rău în timpul nopții, iar grupul a fost dus la un colegiu.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că grupul respectiv a înnoptat în catedrală în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în timpul nopții de sâmbătă spre duminică au fost găsiți tot în catedrală, însă unui copil din grup i s-a făcut rău și a fost dus la spital, pentru mai multe investigații.

Ceilalți 21 de copii și profesorul au fost duși la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi. Acestora li s-a oferit cazare și masă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dascalul-care-a-dus-elevii-la-alba-iulia-si-au-dormit-in-catedrala-cercetat-disciplinar-52278.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/dascalul-care-a-dus-elevii-la-alba-iulia-si-au-dormit-in-catedrala-cercetat-disciplinar-52278-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv