Un zăpor de gheață de un kilometru care s-a format pe râul Rebra și, după încălzirea vremii pune în pericol mai multe locuințe și terenuri agricole, apa riscând se iasă din albie și să se reverse, a fost dinamitat, luni, de pirotehniștii bistrițeni.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, pirotehniștii au fost solicitați, luni după-amiaza, de Comitetului Local pentru Situații de Urgență Rebra, se evalueze în teren și să distrugă un pod de gheață de un kilometru care s-a format pe râul Rebra și din cauza căruia există riscul ca apele să iasă din matcă și să se reverese peste terenuri agricole și locuințe.

“Zăporul are o lungime de aproximativ un km. Deocamdată nu sunt inundate gospodării sau terenuri agricole, pompierii militari bistrițeni, împreună cu membri CLSU Rebra, acționează preventiv pentru a înlătura pericolul. Până în acest moment, pirotehniștii bistrițeni au executat șase explozii controlate pentru a crea canale de scurgere a apei, implicit pentru deblocarea formațiunilor de gheață”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Zăporul de pe râul Rebra s-a format în ultimele zile, după ce în zonă temperaturile au coborât până la – 12 grade Celsius, iar începând de duminică acestea au crescut semnificativ. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/un-zapor-de-gheata-de-un-kilometru-dinamitat-de-pirotehnisti-pe-un-rau-din-bistrita-nasaud-52266.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/un-zapor-de-gheata-de-un-kilometru-dinamitat-de-pirotehnisti-pe-un-rau-din-bistrita-nasaud-52266-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv