Racheta Soyuz i-a transportat cu bine pe orbită pe cei trei astronauți care vor forma următorul echipaj al Stației Spațiale Internaționale (ISS), conform unui anunț făcut luni de Agenția spațială rusă Roskosmos, transmite AFP.

La bordul capsulei Soyuz se află un astronautul canadian David Saint-Jacques, americanca Anne McClain și cosmonaut rus Oleg Kononenko.

“Capsula a fost plasată cu succes pe orbită”, conform unui anunț făcut de Roskosmos pe Twitter. Cei trei astronauți se îndreaptă spre ISS unde vor andoca peste câteva ore.

“Echipajul misiunii 58 a ajuns cu bine pe orbită! Îi mulțumesc directorului general (al Roskosmos) Dmitri Rogozin și echipelor de la NASA și Roskosmos pentru succesul acestei lansări. Ad Astra (‘către stele’ – în latină n.r.)!”, a comentat pe Twitter și Jim Bridenstine, administratorul general al NASA.

Cei trei astronauți li se vor alătura membrilor echipajului ISS, Serghei Prokopiev, Alexander Gerst și Serena Aunón-Chancellor. Aceștia din urmă vor reveni pe Pământ la 20 decembrie.

La 11 octombrie, racheta Soyuz care îi transporta pe americanul Nick Hague și rusul Alexey Ovchinin a înregistrat o defecțiune la două minute după decolare, cei doi fiind nevoiți să revină pe Pământ. Lansarea de azi este prima cu echipaj uman după eșecul din 11 octombrie. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/roskosmos-si-nasa-confirma-cei-trei-astronauti-care-au-plecat-spre-iss-sunt-pe-orbita-52263.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/roskosmos-si-nasa-confirma-cei-trei-astronauti-care-au-plecat-spre-iss-sunt-pe-orbita-52263-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv