Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, că anticipează că salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie, săptămâna aceasta urmând a avea loc noi discuții. Ministrul a mai spus că proiectul va fi aprobat la finele acestei săptămâni în ședința de Guvern.

„Salariul minim pe economie va mai avea astăzi o discuție și pe parcursul vizitei la Bruxelles și va fi dezbătut și aprobat vineri în ședința de Guvern, și atunci vom avea forma finală. Ce pot eu sa anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei pe lună, pentru toți angajații, cu excepția persoanelor cu studii superioare și cu minimum 15 ani vechime, pentru care este stabilit nivelul de 2.350 de lei pe lună.

Pe 24 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că este posibil ca salariul minim să fie majorat de la 1 decembrie. „Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a precizat șeful Executivului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/ministrul-muncii-budai-despre-cresterea-salariului-minim-va-intra-in-vigoare-de-la-1-ianuarie-52265.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/ministrul-muncii-budai-despre-cresterea-salariului-minim-va-intra-in-vigoare-de-la-1-ianuarie-52265-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv