Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni, că reprezentanții Municipalității, implicit și cei de la Maternitatea Giulești, ar trebui să-și ceară scuze față de părinții bebelușilor care s-ar fi infectat cu stafilococul auriu în maternitatea „Panaint Sîrbu” din Capitală.

„Atât eu ca părinte, cât și toți cei care sunt implicați, trebuie să-i asigurăm pe părinți că vom face tot ce ține de noi ca astfel de lucruri să nu se mai repete. În primul rând, părinților, că am văzut că nimeni nu și-a cerut scuze, trebuie să ne cerem scuze pentru această situație, care, nu este dramatică așa cum au prezentat-o unii, dar nu este nici plăcută”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Edilul mai spune că în lunile octombrie și noiembrie, la Maternitatea Giulești s-au născut 700 de copii.

„Maternitatea Giulești este una dintre cele mai mari din țară și mărturisesc că și eu am născut la Maternitatea Panait Sîrbu, cunoscută ca Maternitatea Giulești. Este o maternitate foarte bună (…) În lunile octombrie și noiembrie, cele vizate de acest posibil, că deocamdată așteptăm toate analizele, stafilococ, s-au născut aproape 700 de copii, din care 20 au prezentat diferite, să spunem, afecțiuni cutanate. În acest moment sunt 15 internați, dintre aceștia doar 11 au confirmat stafilococul. Am totul la minut”, mai spune Gabriela Firea.

Săptămâna trecută, în ziua în care au apărut informații că mai mulți bebeluși au contractat stafilococul auriu la naștere, la maternitatea Giulești, Primăria Capitalei a remis un comunicat prin care a respins, „cu fermitate”, toate informațiile respective. Maternitatea este în adrministrația Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/gabriela-firea-despre-situatia-bebelusilor-de-la-giulesti-trebuie-sa-ne-cerem-scuze-parintilor-52264.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/gabriela-firea-despre-situatia-bebelusilor-de-la-giulesti-trebuie-sa-ne-cerem-scuze-parintilor-52264-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv