O instanță judiciară din Costa Rica a decis, luni, că Elena Udrea și Alina Bica vor rămâne în arest preventiv până la finalizarea procedurii de extrădare, informează presa locală.

Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia orașului San Jose, a decis luni după-amiază admiterea cererii procurorilor de menținere în detenție preventivă a Elenei Udrea și a Alinei Bica până la finalizarea procedurii de extrădare, informează site-ul de știri AmeliaRueda.com.

Înaintea deciziei, Ministerul Public din Costa Rica anunța că a cerut prelungirea detenției preventive până la “finalizarea procedurii de extrădare solicitată de România”.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunțat pe 17 februarie că se află în Costa Rica. În aprilie, Elena Udrea transmitea, prin intermediul avocaților săi, la procesul “Gala Bute”, că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie și că una dintre obligațiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a spus tot atunci și că este însărcinată cu gemeni. La finalul lunii martie, Elena Udrea transmitea însă, prin intermediul înscrisurilor depuse de avocații săi, că a pierdut unul din gemeni. Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”.

Imediat, Poliția Română cerea instanței mandat european de arestare și urmărirea internațională a Elenei Udrea, iar tot atunci ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunța că extrădarea este posibilă și fără un tratat bilateral cu Costa Rica și că Ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. În 25 iunie, ministrul Justiției declara că și-a îndeplinit la timp și complet obligațiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul Elenei Udrea. Ulterior, pe 20 septembrie, iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, anunța pe Facebook că aceasta a născut o fetiță.

Magistrații Curții de Apel București au decis și instituirea sechestrului pe toate bunurile deținute de Elena Udrea, până la concurența sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica.

Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru “favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat și Adriean Videanu. Și fostul procuror-șef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunțat avocații la proces. Soția omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, la jumătatea lunii iunie, că aceasta nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/elena-udrea-si-alina-bica-raman-in-arest-preventiv-pana-la-finalizarea-procedurii-de-extradare-52269.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/elena-udrea-si-alina-bica-raman-in-arest-preventiv-pana-la-finalizarea-procedurii-de-extradare-52269-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv