Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) le-a adresat un apel Președintelui României și Guvernului României cu privire la participarea Ministerului Transporturilor (MT) la Consiliul de Transport al Uniunii Europene (UE) de luni, 3 decembrie, printr-un comunicat de presă.

„Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) adresează un apel Președintelui României și Guvernului României să acționeze cu responsabilitate și să asigure participarea Ministrului Transporturilor din România la următorul Consiliu al Miniștrilor de Transport din UE care va avea loc la 3 decembrie 2018, la Bruxelles, pentru a apăra viitorul transportatorilor români în UE, într-un moment crucial, când Consiliul va decide soarta Pachetului Mobilitate și când, de asemenea, este prevăzură prezentarea programului de lucru al viitoarei Președinții Române a Consiliului Uniunii Europene”, au transmis reprezentanții UNTRR, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții Uniunii au menționat că pachetul mobilitate 1, publicat la data de 31 mai 2017, cuprinde propuneri importante de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, realizate pe fondul protecționismului în creștere al Statelor Membre din Vestul UE reunite în cadrul Alianței Rutiere.

„Transportatorii central și est-europeni vor fi cei mai afectați de măsurile propuse, care vor conduce la o creștere semnificativă a costurilor lor de operare și la restricționarea transporturilor rutiere internaționale operate de aceștia în cadrul UE”, au precizat reprezentanții UNTRR.

n acest context, Uniunea a avertizat că Austria, stat membru al Alianței Rutiere, care deține actuala Președinție a Consiliului UE, face presiuni pentru adoptarea în cadrul Consiliului de Transport UE din 3 decembrie 2018 „a unui compromis periculos” privind pachetul mobilitate 1, prin care „se propune restricționarea abuzivă a transporturilor rutiere internaționale în UE, reprezentând un pas înapoi de la realizarea spațiului european unic al transporturilor”.

„Solicităm Ministrului Transporturilor din România să respingă ferm compromisul propus de Președinția Austriacă cu privire la dosarele cheie ale Pachetului Mobilitate pentru transportatorii români, respectiv: Propunerea inacceptabilă privind aplicarea directivei detașării lucrătorilor la toate operațiunile de transport rutier internațional, cu exceptarea operațiunilor de transport rutier bilateral definite extrem de restrictiv de către Președinția Austriacă. (…) Propunerea inacceptabilă de restricționare a cabotajului prin introducerea unei perioade de «răcire» (cooling off) de 7-14 zile, după ultima operațiune de cabotaj înainte ca un transportator român să poată efectua alte operațiuni de cabotaj în același stat membru. De asemenea, este inacceptabilă introducerea oricărei obligații privind «întoacerea acasă a vehiculelor»”, au susținut reprezentanții UNTRR.

În ceea ce privește prima propunere, Uniunea susține că aceasta urmărește reducerea semnificativă a transporturilor rutiere internaționale operate de transportatorii români în UE cu consecințe negative asupra economiei României, în condițiile în care, transportul rutier de mărfuri este principalul contributor la exportul de servicii al României, conform datelor Băncii Naționale a României (BNR).

„UNTRR, alături de peste 50 de asociații profesionale de transport rutier din 24 de State Membre, inclusiv din Austria, au semnat Declarația comună împotriva aplicării Directivei Detașării Lucrătorilor la operațiunile de transport internațional”, au detaliat reprezentanții Uniunii.

Referitor la revizuirea regulilor europene privind timpii de conducere și de odihnă, reprezentanții Uniunii și-au exprimat îngrijorarea privind propunerile Președinției Austriece legate de obligația întoarcerii acasă a șoferilor profesioniști, precum și privind retro-echiparea camioanelor cu noul tahograf inteligent, generând costuri nejustificate transportatorilor români legate de interesul Statelor Alianței Rutiere de a utiliza tahograful inteligent ca instrument de control pentru detașare și cabotaj.

„Solicităm României să susțină ca perioada de repaus săptămânal normal să poată fi efectuată în cabina camionului, conform practicii îndelungate a industriei de transport rutier la nivel european și având în vedere lipsa acută de parcări sigure și securizate pentru transportatorii rutieri la nivel european. În acest moment crucial pentru industria transporturilor rutiere din România și din UE, solicităm Președintelui României și Guvernului României să asigure implicarea activă și responsabilă a Ministrului Transporturilor din România, țară care va prelua Președinția Consiliului UE la 01.01.2019!”, au mai cerut reprezentanții UNTRR.

De asemenea, reprezentanții Uniunii au solicitat MMT să consulte industria transporturilor rutiere din România cu privire la programul de lucru al viitoarei Președinții Române a Consiliului UE.

„Solicităm coordonarea Ministrului Român al Transporturilor cu Miniștrii de Transport din alte State Membre afectate de propunerile Președinției Austriece privind Pachetul Mobilitate, pentru a apăra interesele transportatorilor rutieri români în cadrul Consiliului de Transport UE din 03.12.2018, respingând ferm propunerile abuzive de compromis ale Președinției Austriece cu privire la dosarele cheie ale Pachetului Mobilitate. Mai bine niciun compromis decât un compromis dezavantajos pentru transportatorii români!”, au concluzionat reprezentanții UNTRR.

Fondată în 1990, UNTRR a ajuns, în prezent, la peste 16.000 de firme înscrise, operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

rootstireaActualitate/Esential
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) le-a adresat un apel Președintelui României și Guvernului României cu privire la participarea Ministerului Transporturilor (MT) la Consiliul de Transport al Uniunii Europene (UE) de luni, 3 decembrie, printr-un comunicat de presă.„Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) adresează un...

Preluat de la romania ntv