Agenția de publicitate Ogilvy a creat, pentru o campanie în numele companiei de băuturi Schweppes, o rochie sensibilă la atingere care a urmărit cât de des – și cu ce intensitate – au fost atinse, în medie într-o noapte, femeile într-un club din Brazilia. 

Scopul a fost acela de a ridica această problemă bărbaților care au menționat în interviuri preliminare că hărțuirea nu reprezintă o problemă majoră pentru femeile care merg în cluburi.

În doar patru ore, femeile sunt atinse de…157 de ori.

Mai târziu, bărbații din imagini sunt invitați să vadă rezultatele experimentului. În cea mai mare parte, ei sunt șocați și surprinși de efectele rochiei-inteligente, mai ales că înainte de experiment anunțaseră că nu consideră că femeile sunt hărțuite. 

Pentru a testa rochia inteligentă, cercetătorii au trimis trei femei îmbrăcate cu ea la o petrecere. Pe parcursul nopții, în video poate fi observată o hartă cu lumina/căldura care se aprinde constant în zonele în care sunt atinse femeile: partea inferioară a spatelui, spatele și brațele. Imaginea vizuală este suprapusă peste momentele în care femeile le cer bărbaților să nu fie atinse.

Pentru proiect, intitulat “The Dress for Respect”, cercetatorii au realizat o rochie în care au incorporat senzori care au urmarit atingerile, dar și intensitatea cu care au fost făcute. Informațiile au fost transmise apoi unui computer, astfel încât cercetătorii să poată urmări, în esență, „hărțuirea” în timp real.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/rochia-inteligenta-care-i-a-speriat-pe-barbati-cercetatorii-au-aflat-cat-de-des-recurg-la-aceste-gesturi-in-cluburi-persoanele-de-sex-masculin-52255.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/rochia-inteligenta-care-i-a-speriat-pe-barbati-cercetatorii-au-aflat-cat-de-des-recurg-la-aceste-gesturi-in-cluburi-persoanele-de-sex-masculin-52255-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv