Peste 100 de persoane au fost reținute sâmbătă, în centrul Parisului, în cursul protestelor violente față de prețurile mari la carburanți, anunță autoritățile franceze, citate de publicațiile Le Figaro și Le Monde.

Zeci de mii de persoane au participat, sâmbătă, la un nou miting al mișcării “Vestele Galbene” în mai multe orașe din Franța.

La mitingul desfășurat pe Bulevardul Champs-Élysées din Paris au participat aproximativ 5.500 de persoane, a declarat premierul Édouard Philippe.

Unii manifestanți au atacat cu pietre forțele de ordine, care au ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. Cel puțin 107 persoane au fost reținute de forțele de ordine.

Guvernul Édouard Philippe a transmis că este “deschis dialogului”. “Suntem deschiși dialogului cu cei care sunt pregătiți în mod sincer pentru acest dialog”, a declarat Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Paris.

Mișcarea “Vestelor Galbene” denunță prețurile mari la carburanți, generate de accize, și nivelul de trai din Franța. Președintele Emmanuel Macron a adoptat un ton conciliant, dar a refuzat să renunțe la introducerea unei taxe suplimentare pe carburanți, prevăzută în strategia privind viitorul energetic. Macron a subliniat că Administrația de la Paris nu va ceda în fața violențelor, subliniind că va aplica un plan care prevede închiderea tuturor termocentralelor pe bază de cărbune și a unor centrale atomoelectrice până în anul 2022.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/noi-proteste-violente-in-franta-peste-100-de-manifestanti-au-fost-retinuti-la-paris-52238.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/noi-proteste-violente-in-franta-peste-100-de-manifestanti-au-fost-retinuti-la-paris-52238-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv