Copila se afla doar în grija tatălui, pentru că mama sa este plecată la muncă în străinătate. Când a văzut că se simte rău, tatăl nu și-a dus fiica la spital. A lăsat-o în grija bunicii. Femeia este cea care a chemat ambulanța și tot ea le-a spus medicilor că fetița a fost hrănită doar cu lapte și ceai.

Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul fetiței de doi ani care a murit la Spitalul Fălticeni din cauza anemiei severe. Bunica fetiței le-a povestit medicilor că micuța a fost hrănită doar cu lapte și ceai.

„Bunica a spus că a fost hrănită doar cu lapte și ceai. Un copil de doi ani are nevoie de o alimentație mult mai consistentă. La doi ani, copilul se hrănește și cu brânză și cu carne. Pacienta a fost diagnosticată cu anemie severă”, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Fălticeni, Dorin Vâlceanu.

Copila se afla doar în grija tatălui pentru că mama sa este plecată la muncă în străinătate. Cei doi părinți mai au trei copii. Familia este din comuna suceveană Preutești. Când a văzut că mezina se simte rău, tatăl a dus-o soacra sa care locuiește în comuna Horodniceni. Femeia s-a speriat și a sunat la 112. Copila a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Fălticeni, unde a fost diagnosticată cu anemie severă și insuficiență respiratorie.

Micuța pacientă fost internată luni, 26 noiembrie, la ora 19.00, în Secția de Pediatrie, iar în jurul orei 22.00 a intrat în stop cardio-respirator. Eforturile medicilor de a o salva au fost în zadar. Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetarea se face, deocamdată, in rem.

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a declarat că familia din Preutești nu se afla în evidențele instituției. Angajații Direcției au declanșat o anchetă.

„Fetița cea mică avea probleme de sănătate de la naștere. Trebuie să vedem care este situația celorlați trei copii. Să vedem dacă se impune o măsură de protecție”, a spus Daneliuc.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/infiorator-o-fetita-de-doi-ani-a-murit-de-foame-dupa-ce-a-fost-lasat-o-in-grija-tatalui-mama-copilului-a-plecat-la-munca-peste-hotare-52222.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/infiorator-o-fetita-de-doi-ani-a-murit-de-foame-dupa-ce-a-fost-lasat-o-in-grija-tatalui-mama-copilului-a-plecat-la-munca-peste-hotare-52222-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv