Numărul bebelușilor internați la Maternitatea Giulești a ajuns la zece, după ce alți doi copii au fost internați, joi seara, în unitatea spitalicească. Toți cei confirmați cu infecția au aceeași bacterie – stafilococ auriu meticilino rezistent.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” copiii au ajuns, joi seara, fiind internați în Secția de Pediatrie. Cei din urmă doi bebeluși au mai fost internați în Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, de asemenea, avânt bacteria stafilococ auriu meticilino.

Potrivit reprezentanților unității spitalicești, toți cei șase bebeluși confirmați cu bacteria au același stafilococ auriu meticilino rezistent. În cazul celorlați patru, rezultatele analizelor vor apărea în următoarele 24 de ore. În total, sunt 10 bebeluși internați.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternității Giulești în urma scandalului copiilor infectați cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiștilor.

Reprezentanții Maternității Giulești spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul bebelușilor născuți la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajații depistați cu infecția respectivă urmează tratament și activează în continuare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/inca-doi-bebelusi-nascuti-la-maternitatea-giulesti-au-ajuns-la-spitalul-grigore-alexandrescu-52224.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/inca-doi-bebelusi-nascuti-la-maternitatea-giulesti-au-ajuns-la-spitalul-grigore-alexandrescu-52224-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv