Fostul ministru georgian de Externe, Salome Zurabishvili, a câștigat alegerile prezidențiale din Georgia, a anunțat joi dimineață comisia electorală, relatează site-ul agenției Dpa.

Salome Zurabishvili, în vârstă de 66 de ani, a devenit astfel prima femeie care îndeplinește funcția de președinte în Georgia.

Aceasta a câștigat alegerile prezidențiale, obținând 59,6% din voturi, în timp ce oponentul său, Grigol Vashadze, care a îndeplinit de asemenea, în trecut, funcția de ministru de Externe, a obținut 40,4% din voturi.

“Țara a luat o decizie fundamentală astăzi. Cu toții, definitiv și ferm, am spus nu trecutului”, a declarat Zurabishvili.

Zurabishvili a candidat în mod independent, însă a fost susținută de Partidul Visul Georgian, care intenționează să dezvolte relațiile atât cu Rusia, cât și cu Uniunea Europeană.

Aceasta a declarat că nu va încerca să aibă un dialog cu cei care nu au susținut-o în cursa pentru funcția de președinte.

Vashadze susține integrarea în Uniunea Europeană și în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Predecesorul lui Zurabishvili, Giorgi Margvelashvili, a refuzat să candideze încă o dată.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/salome-zurabishvili-a-castigat-alegerile-prezidentiale-din-georgia-52199.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/salome-zurabishvili-a-castigat-alegerile-prezidentiale-din-georgia-52199-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv