Pe fondul Brexit, imigrația din Uniunea Europeană în Marea Britanie a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii șase ani, informează Bloomberg.

În jur de 74.000 de cetățeni din UE s-au adăugat populației din Marea Britanie în anul încheiat la 30 iunie, nivel care nu a mai fost atins din 2012, a afirmat joi Office for National Statistics. În aceeași perioadă, numărul cetățenilor din afara UE care au migrat în Marea Britanie a fost de 248.000, cel mai înalt nivel în 14 ani.

Rezultatul va fi salutat de mulți susținători ai Brexit, dar sectoare precum ospitalitatea, agricultura și sănătatea se bazează în mare măsură pe forța de muncă din UE și se străduiesc din greu să găsească lucrătorii de care au nevoie.

“Cele mai recente cifre nu sunt de sărbătorit, când afacerile fluctuează iar țara se confruntă cu o lipsă record de competențe”, spune Adam Marshall, director general al British Chambers of Commerce, un grup de lobby pentru afaceri.

Migrația din UE a scăzut cu 115.000 de persoane de la referendumul Brexit din iunie 2016. Intrările nete din Europa de Vest, Bulgaria și România s-au redus la jumătate, iar migrația din așa-numitele țări A8 are acum un sold negativ, pentru prima dată, cu 14.000 de persoane care pleacă din Marea Britanie. Țările A8 sunt Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/pe-fondul-brexit-imigratia-din-ue-in-marea-britanie-a-scazut-la-cel-mai-redus-nivel-din-ultimii-sase-ani-52214.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/pe-fondul-brexit-imigratia-din-ue-in-marea-britanie-a-scazut-la-cel-mai-redus-nivel-din-ultimii-sase-ani-52214-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv