Șapte protestatari de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei au fost trimiși în judecată, acuzațiile făcând referire la ultraj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice, informează joi Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

”În cauza având ca obiect infracțiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor și munițiilor (sustragerea unei arme), uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus, la data de 29 noiembrie 2018, trimiterea în judecată a șapte inculpați, pentru săvârșirea, după caz, a infracțiunilor menționate”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că la data de 10 august, în timp ce se aflau în public, în Piața Victoriei, în timpul unei manifestații de protest, cinci dintre inculpați, alături de alte persoane, au agresat doi subofițeri de jandarmi aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aplicându-le lovituri cu pumnii și picioarele în diferite zone ale corpului.

Totodată, prin acțiunile violente comise asupra persoanelor vătămate, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestația de protest, precizează procurorii.

Potrivit sursei citate, un alt inculpat a sustras uneia dintre persoanele vătămate arma din dotare cu încărcătorul aferent. ”A doua zi, acesta a mers împreună cu un alt inculpat pe un teren situat în apropierea localității Petrăchioaia, județul Ilfov, unde au executat două focuri de armă”, se menționează în comunicatul Parchetului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 1. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/parchetul-de-pe-langa-tribunalul-bucuresti-sapte-protestatari-de-la-mitingul-din-10-august-trimisi-in-judecata-52212.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/parchetul-de-pe-langa-tribunalul-bucuresti-sapte-protestatari-de-la-mitingul-din-10-august-trimisi-in-judecata-52212-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv