Directia de Sănătate Publică București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” București să sisteze internările începând de vineri, anunță Ministerul Sănătății.

“Conducerea DSPMB consideră necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, începând cu dată 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească”, transmite Ministerul Sănătății.

Pe măsură ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise și se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol.

 “Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtător de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific și probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru întreg personalul unității sanitare, precum și pentru toți pacienții internați în unitatea sanitară. În cazul rezultatelor pozitive pentru pacienții internați vor fi consemnate în biletul de externare inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie în vederea instituirii tratamentului adecvat”, potrivit sursei citate.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternității Giulești în urma scandalului copiilor infectați cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiștilor.

Anterior, ministerul Sănătății a anunțat că toate maternitățile din țară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuți la Maternitatea Giulești, care au ajuns cu infecții stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, precizând că 11 angajați ai secției de neonatologie ai maternității au stafilococ.

Reprezentanții Maternității Giulești spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul a 12 bebeluși născuți la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajații depistați cu infecția respectivă urmează tratament și activează în continuare.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/nu-se-mai-fac-internari-in-maternitatea-giulesti-anuntul-directiei-de-sanatate-publica-bucuresti-52216.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/nu-se-mai-fac-internari-in-maternitatea-giulesti-anuntul-directiei-de-sanatate-publica-bucuresti-52216-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv