Ministerul de Externe anunță, miercuri, că l-a convocat în regim de urgență pe ambasadorul Republicii Irak în România dupa ce două angajate ale ambasadei au acuzat un consul de agresiune sexuală, MAE fiind sesizat pe această temă prin intermediul unui memoriu.

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, că a fost sesizat pe această temă de către o singură persoană, prin intermediul unui memoriu primit în data de 8 noiembrie 2018.

“După primirea memoriului, Ministerul Afacerilor Externe a convocat în regim de urgență ambasadorul Republicii Irak în România. Cu acest prilej, s-a subliniat că orice acte sau fapte de hărțuire sunt în totală contradicție cu normele etice și valorile societății europene, în general, și ale societății românești, în particular, motiv pentru care subiectul este tratat cu foarte mare atenție de către autoritățile române, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe.

Șeful misiunii diplomatice irakiene în România a dat asigurări părții române că va analiza cu toată seriozitatea și responsabilitatea sesizarea menționată și, în măsura în care faptele semnalate se confirmă, va cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Irak să ia măsuri ferme, în conformitate cu procedurile irakiene”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/acuzatii-de-hartuire-sexuala-ambasadorul-irakului-convocat-de-urgenta-de-mae-52088.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/acuzatii-de-hartuire-sexuala-ambasadorul-irakului-convocat-de-urgenta-de-mae-52088-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv