Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin ce prevede înființarea unei comisii care să decidă transferul în străinătate al pacienților arși. Din comisie vor face parte șase membri, iar decontarea cheltuielilor se realizează de Casa de Asigurări de Sănătate și de MS.

“Comisia analizează dosarul medical al pacientului și după caz, stabilește, motivând necesitatea, transferul pacientului în vederea efectuării tratamentului în străinătate. Decizia comisiei de transfer se aprobă de către ministrul Sănătății, care solicită la Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI (…) asigurarea transportului autorizat”, se arată în proiectul de ordin.

De asemenea, ordinul mai prevede că decontarea cheltuielilor pentru pacienții cu arsuri transferați în străinătate se realizează de către Casele Județene de Asigurări de Sănătate pe baza formularului S2 pentru pacienții asigurați și de către Ministerul Sănătății conform metodologiei de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, pentru pacienții neasigurați.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de act normativ, din cadrul comisiei vor face parte mai mulți medici specializați în diverite secțiuni.

“Se impune constituirea unei comisii de profesioniști, respectiv medici în specialitățile chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă și de anestezie și terapie intensivă care va analiza documentele medicale ale pacienților și va stabili dacă este necesar transferul acestuia în străinătate, motivând necesitatea transferului”, se mai arată în document.

Propunerile pentru acest proiect de ordin pot fi trimise pe adresa [email protected] până în data de 29 noiembrie.

În luna octombrie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în România există acum 11 paturi pentru marii arși, iar în cazul unei tragedii precum cea din Colectiv, autoritățile ar apela la ajutor extern.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/proiect-de-ordin-care-prevede-transferul-pacientilor-arsi-pus-in-dezbatere-de-ministerul-sanatatii-52077.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/proiect-de-ordin-care-prevede-transferul-pacientilor-arsi-pus-in-dezbatere-de-ministerul-sanatatii-52077-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv