Un tablou despre care există informații că ar fi „Tete D ‘Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit îngropat la tulpina unui copac, în Tulcea, după ce o persoană a primit informații prin intermediul unei scrisori anonime. Poliția Română și DIICOT fac anchetă.

Un tablou despre care există informații că ar fi „Tete D ‘Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit îngropat la tulpina unui copac, în Tulcea, după ce o persoană a primit informații prin intermediul unei scrisori anonime. Poliția Română și DIICOT fac anchetă.

Potrivit informațiilor primite, duminică, de Poliția Română, două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat, sâmbătă seara, la Amabasada Olandei, din București, cu un tablou.

Cei doi au precizat că au găsit tabloul, îngropat, în județul Tulcea, ca urmare a informațiilor cuprinse într-o scrisoare anomină, pe care au primit-o.

„Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice). De asemenea, menționăm că tabloul a fost predat autorităților române, urmând ca, în cursul zilei de mâine (luni – n.r.), să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat”, a transmis Poliția Română.

Se pare că ar fi vorba de tabloul „Tete D ‘Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda.

Potrivit DIICOT, sunt investigate împrejurările în care un tablou semnat Picasso valorând aproximativ 800 mii de euro a fost găsit pe raza judetului Tulcea.

„Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla în custodia autorităților române și urmează să fie expertizat”, a transmis DIICOT printr-un comunicat de presă.

Potrivit DIICOT, atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a fost cel care a anunțat autoritățile române, fiind formată o echipă din procurori și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR care audiază persoane și fac cercetări la locul în care cele două persoane au spus că au găsit tabloul.

De asemenea, au loc mai multe expertize criminalistice în acest caz.

DIICOT precizează că cei șase inculpați români acuzați că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au sustras șapte tablouri semnate, printre alții, de Pablo Picasso, Henri Matisse și Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor.

În 2013, autoritățile anunțau că au găsit cenușa care provine de la cel puțin trei opere de artă. Acesta era în soba unuia dintre suspecți.

În dosar erau trimiși în judecată Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat și, în lipsă, pe Adrian Procop.

Adrian Procop și Radu Dogaru sunt acuzați că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efracție în Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat șapte picturi în ulei și acuarele.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile “Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, “Waterloo Bridge” și “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, “Autoportrait” de Meyer de Haan și “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Alexandru Mihai Bitu este acuzat că a aderat la grupul infracțional și i-a ajutat pe Dogaru, Darie și Procop în încercarea de a valorifica tablourile furate, precum și că a intermediat comercializarea operelor de artă. Petre Condrat a fost trimis în judecată pentru tăinuire, fiind acuzat că a înlesnit inculpaților Dogaru și Darie valorificarea a două dintre operele de artă, “cunoscând că acestea provin din săvârșirea unei infracțiuni”, au precizat procurorii.

Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, este acuzată că ar fi transportat și ascuns tablourile care au fost furate de la muzeul din Rotterdam.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-tablou-furat-pictat-de-picasso-a-fost-gasit-ingropat-in-tulcea-intr-un-loc-total-neasteptat-descoperirea-a-fost-facuta-in-urma-unui-pont-anonim-52046.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-tablou-furat-pictat-de-picasso-a-fost-gasit-ingropat-in-tulcea-intr-un-loc-total-neasteptat-descoperirea-a-fost-facuta-in-urma-unui-pont-anonim-52046-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv