Arabia Saudită reduce distribuția de petrol către Statele Unite, într-o mutare menită să crească prețurile la petrol, după o perioadă dureroasă de scăderi, potrivit CNBC.

Decizia ar putea să îi încurce planurile președintelui american Donald Trump, care a promis americanilor că va reduce costurile la energie, și care acuză frecvent cartelul OPEC, condus de saudiți, că manipulează prețurile petrolului, scrie Ziarul Financiar

Arabia Saudită trimite mai puțini barili pe navele către Statele Unite, continuând un trend început în luna septembrie, potrivit firmei de analiză ClipperData. Estimările firmei sugerează că, în curând, exporturile petrolului saudit către SUA ar putea ajunge la un minim istoric.

Mai puțini barili către SUA înseamnă că rezervele americanilor vor scădea, ceea ce ar putea duce la creșteri de preț. Este o tactică e care saudiții au folosit-o anul trecut pentru a-și sublinia strategia globală și pentru a revitaliza piața.

Mutările întreprinse de saudiți arată că eforturile de a gestiona piața petrolului au fost duse la alt nivel. În timpul prăbușirilor de prețuri din perioada 2014-2016, traderii au urmărit săptămânal volumul exportat de saudiți către americani pentru a vedea dacă va crește sau se va micșora.

În calitate de cel mai mare exportator al lumii, Arabia Saudită a realizat în acea perioadă că poate schimba volumul pentru a influența prețurile petrolului crud.

„A mers atât de bine în 2017 pentru saudiți să reducă distribuția către SUA, pentru că oamenii au putut vedea în timp real cum rezervele americanilor scad, deoarece datele sunt transparente”, spune Matt Smith, șeful diviziei de cercetare pe segmentul de mărfuri în cadrul ClipperData.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/arabia-saudita-ii-strica-planurile-lui-donald-trump-sauditii-reduc-cantitatea-de-petrol-exportata-spre-sua-52050.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/arabia-saudita-ii-strica-planurile-lui-donald-trump-sauditii-reduc-cantitatea-de-petrol-exportata-spre-sua-52050-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv