Fondatorul „Rotaria”, prima fanfară pentru copii din România, Romeo Tălmaciu, a murit, joi dimineața, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în urma unui stop cardiac, potrivit unor surse medicale. În urmă cu o săptămână, profesorul suferise un accident vascular cerebral, în timpul repetițiilor.

Profesorul Romeo Tălmaciu, fondatorul Fanfarei „Rotaria”, din județul Vaslui, a murit joi, la vârsta de 61 de ani.

”Vă pot confirma că a decedat în spital”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Colegii lui Romeo Tălmaciu regretă moartea acestuia.

”Nu sunt cuvinte în situația aceasta. Un om tânăr, un talent, abia întors din străinătate, din Germania. Suntem cu toții șocați de eveniment și încercăm să îl conducem cu onor spre ultimul drum”, a spus, pentru MEDIAFAX, Mirela Nistoroschi, directorul Palatului Copiilor Vaslui.

Vasile Lapa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, prieten al profesorului, spune că fondatorul „Rotaria” a trăit pentru muzică și, deși medicii i-au recomandat să steam ai liniștit, nu a ascultat și a continuat să meargă în turnee.

”Soția lui a fost cea care m-a anunțat azi-dimineață (joi – n.r.), la 6 și ceva. Știam că este la spital, a avut un accident vascular vineri, în timpul orei, la repeții. El a murit pentru muzică, pentru că după ce a avut stop-cardiac în februarie anul acesta, după ce și-a revenit, a trecut direct la catedră, iar înainte de a se întâmpla accidentul vascular a participat la un turneu internațional în Germania, cu „Rotaria”, deși medicii l-au sfătuit să fie mai liniștit. Împlinise 61 de ani în martie. O veste cumplită, practic asemenea oameni se nasc foarte rar, nu știu dacă o să mai fie cineva care să continue brandul „Rotaria”. Avea cel puțin șase orașe europene unde era chemat an de an, la festivaluri. Înmormântarea probabil va avea loc duminică, pentru că, în această perioadă, inspectoratul e în sărbătoare, împlinește 50 de ani și mai au un simpozion internațional de arheologie didactică și ca să fie toți profesorii mai mult ca sigur duminică. Trupul neînsuflețit va fi depus la capela bisericii din centrul Vasluiului”, a spus Vasile Lapa.

Apropiații profesorului susțin că Romeo Tălmaciu a mai suferit un stop cardiac în luna februarie, în timp ce se afla la volan, însă și-a revenit, după ce a primit îngrijiri medicale.

Acesta a susținut spectacole cu Fanfara „Rotaria” de la Palatul Copiilor atât în România, cât și în străinătate. În octombrie a participat la un Festival Internațional de Muzică, în Germania.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/profesorul-romeo-talmaciu-fondatorul-fanfarei-rotaria-a-murit-52001.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/profesorul-romeo-talmaciu-fondatorul-fanfarei-rotaria-a-murit-52001-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv