Autoritățile au identificat marți alte șase persoane decedate în orașul Paradise din nordul statului american California, bilanțul total al victimelor incendiilor de vegetație ajungând la 48 de morți, relatează BBC și Reuters.

Noul bilanț a fost anunțat de șeriful Kory Honea din regiunea Butte. Cele șase persoane au murit după ce au rămas blocate în casa incendiată.

Incendiul din zona Camp Creek este considerat cel mai grav din istoria Californiei, după ce a izbucnit joi la poalele munților Sierra, la 280 de kilometri nord de San Francisco, distrugând peste 7.000 de case și alte clădiri.

Reprezentanții pompierilor au anunțat că incendiul este controlat în proporție de doar 30% și se întinde pe o suprafață de peste 50.500 de hectare.

Un alt incendiu de vegetație, izbucnit în sudul statului american, în zona Woolsey, a provocat moartea a două persoane și a produs daune materiale majore în orașul Malibu. Incendiul se întinde pe o suprafață de aproximativ 39.000 de hectare și este controlat în proporție de 35%.

Președintele american Donald Trump a lăudat serviciile de intervenție și „curajul acestora incredibil în fața pericolului”.

„Regretăm viețile pierdute și ne rugăm pentru victime, au fost mai multe victime decât s-ar fi gândit oricine”, a declarat Trump.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/bilantul-incendiilor-de-vegetatie-din-california-a-ajuns-la-48-de-morti-51978.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/bilantul-incendiilor-de-vegetatie-din-california-a-ajuns-la-48-de-morti-51978-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv