Designerul Jean Paul Gaultier, supranumit “copilul teribil al modei franceze”, a anunțat că va renunța la ținutele din blănuri și piele în colecțiile sale, potrivit huffingtonpost.com.

Invitat în emisiunea “Bonsoir”, de pe postul TV Canal+, creatorul de modă a declarat că vede în renunțarea la aceste materii prime o provocare artistică.

PETA, organizația care luptă pentru drepturile animalelor, ai cărei membri au boicotat mai multe prezentări ale casei de modă, a primit cu bucurie această veste.

“Decizia vine într-o epocă în care majoritatea oamenilor protestează față de metodele crude prin care sunt obținute blănurile”, au subliniat reprezentanții PETA, în timp ce Jean Paul Gaultier a amintit de mijloacele “deplorabile” prin care sunt ucise animalele.

În ceea ce privește blănurile, Gaultier se alătură astfel altor mari branduri de modă, precum Burberry, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren și, mai recent, Versace, care au renunțat deja la aceste produse.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanți creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980.

Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în orașul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecții de design vestimentar, dar a început să trimită schițe mai multor creatori faimoși încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui și l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, și cu Jean Patou, în anul următor.

Jean-Paul Gaultier și-a lansat prima colecție individuală în anul 1976, iar creațiile extravagante purtau amprenta anilor ’80, fiind considerat de altfel, mult timp, “băiatul rău” din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar și pentru filmul “Al cincilea element”, regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut și pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Jean-Paul Gaultier a anunțat, în septembrie 2014, că va renunța la colecțiile prêt-à-porter și se va concentra pe haute couture, parfumuri și colaborări cu alți reprezentanți din industria modei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-celebru-deisgner-vestimentar-renunta-la-tinutele-din-blanuri-si-piele-in-colectiile-sale-51946.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-celebru-deisgner-vestimentar-renunta-la-tinutele-din-blanuri-si-piele-in-colectiile-sale-51946-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv