Custodele Coroanei, Principesa Margareta, a transmis un mesaj la împlinirea unui secol de la încheierea Primului Război Mondial, precizând că suferința și sacrificiul strămoșilor noștri ne leagă astăzi în omenie, speranță, compasiune și toleranță.

“Mă adresez fiecărui român în parte, oriunde s-ar afla, în țară sau în lumea largă. Astăzi, în a unsprezecea zi din cea de-a unsprezecea lună a anului, la ora unsprezece, întreaga umanitate comemorează un secol de la încheierea Marelui Război, o tragedie care a costat peste nouă milioane de vieți, pe întreg globul pământesc. România a pierdut acum o sută de ani mai bine de o jumătate de milion de oameni de toate vârstele, dintr-o populație totalizând 7.5 milioane de locuitori. Vă chem să trăim în această dimineață un moment de comuniune, în suflet și în gând. Fiecare dintre familiile noastre a avut o victimă în anii cumpliți ai Primului Război Mondial. Fiecare dintre familiile noastre a fost în doliu, acum un secol. Suferința și sacrificiul strămoșilor noștri ne leagă astăzi în omenie, speranță, compasiune și toleranță. Și în mândrie. Ca orice profundă suferință, tragedia celor de acum o sută de ani are în ea ceva înălțător și dătător de curaj”, se arată în mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei , la împlinirea unui secol de la încheierea Primului Război Mondial.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/principesa-margareta-custodele-coroanei-fiecare-familie-a-avut-o-victima-in-anii-cumpliti-ai-primul-razboi-mondial-51928.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/principesa-margareta-custodele-coroanei-fiecare-familie-a-avut-o-victima-in-anii-cumpliti-ai-primul-razboi-mondial-51928-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv