Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că dorința Uniunii Europene de a fi independentă și suverană în ceea ce privește apărarea este una naturală, relatează agenția de știri Reuters, citând postul RT.

Europa este o entitate economică puternică, o uniune economică puternică și este chiar natural să vrea să fie independentă, autosuficientă și suverană în ceea ce privește apărarea și securitatea”, a declarat Putin.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că Uniunea Europeană trebuie să înființeze propria armată, pentru a reduce dependența de Washington în materie de apărare, denunțând apariția unor “puteri autoritariste” și evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China și chiar Statele Unite.

Ulterior, Donald Trump, liderul de la Casa Albă, a catalogat drept “insultătoare” sugestia lui Macron privind înființarea unei armate europene.

În cele din urmă, Trump și Macron au căzut de acord că Europa trebuie să contribuie mai mult la apărarea sa.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/declaratie-surprinzatoare-a-lui-vladimir-putin-despre-inarmarea-europei-51932.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/declaratie-surprinzatoare-a-lui-vladimir-putin-despre-inarmarea-europei-51932-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv