Meteorologii anunță că vremea se răcește la începutul săptămânii viitoare, iar valorile termice se apropie de cele normale pentru această perioadă. Astfel, temperaturile minime vor fi între -2 și 7 grade, iar cele maxime între 10 și 13 grade.

“În Moldova, Dobrogea și Muntenia va apărea ploaia slabă, iar în cursul nopții de luni va apărea și în Oltenia. Vântul va sufla moderat, maximele termice vor fi între 7-8 grade pentru Nordul Moldovei până la 19-20 de grade în Banat. Temperaturile minime vor fi între -1 și 10 grade. Dimineața, în zonele joase, va fi ceață”, a declarat Dinu Mărășoiu, meteorologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

De marți vremea se răcește.

 “Se răcește în special în regiunile extracarpatice unde vor fi condiții de nebulozitate joasă, iar în spații restrânse, ploi slabe. Temperaturile maxime vor fi între 6 și 8 grade în Moldova și Dobrogea. (…) Noaptea vor fi ploi slabe în Nordul și Centrul țării. (…) La munte, în zonele Carpaților orientali noaptea vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță sau ninsoare”, a mai spus reprezentantul ANM.

Meteorologul anunță că la munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță sau chiar ninsoare.

“Miercuri, în jumătatea de Est a țării vremea se menține închisă, vor fi ploi slabe. La munte, la altitudini de peste 1.000 de metri, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului va fi un cer variabil. Temperaturile maxime vor fi între 6 și 15 grade, iar minimele nopții între -2 și 7 grade”, a mai spus meteorologul.

În Capitală temperaturile vor fi între 10 și 13 grade Celsius.

“Vor fi răceli ușoare de la o zi la alta și se ajunge la valori termice normale sau ușor sub cele normale pentru această perioadă. Aceeași evoluție va fi și la București. Dacă mâine (n.r. – luni) mai vorbim despre o temperatură maximă cam de 13 grade, marți așteptăm 10 grade, ceea ce ar fi normal pentru această perioadă de an, iar miercuri s-ar putea să mai scadă cu un grad sau două”, a explicat Dinu Mărășoiu.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/cum-va-fi-vremea-saptamana-viitoare-apar-lapovita-si-ninsoarea-51934.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/cum-va-fi-vremea-saptamana-viitoare-apar-lapovita-si-ninsoarea-51934-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv