Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a dat demisia din funcție. Informația a fost confirmată la un post de televiziune de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la Digi24, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înțeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul ședinței de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuții principiale despre modul în care suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Discuția din ședința de guvern a fost evocată și de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

”Ieri (vineri-n.r.) la finalul ședinței de Guvern a fost o discuție legată de ultimele etape, măsuri de parcurs pentru ca noi să fim cu totul gata pentru președinția de anul viitor. O discuție deschisă, normal, cum trebuie să fie într-o echipă și legată de participarea poate într-un număr mai mare alături de miniștrii Finanțelor și cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de întâlniri, așa cum e și normal pentru că asta este structura, așa sunt discuțiile. Asta a fost discuția. Din păcate, văd că domnul Negrescu a luat-o personal și dă dovadă că nu înțelege ce înseamnă o echipă, lucrul în echipă, mai ales când vorbim de președinția de anul viitor. Au mai fost discuții și e normal să se discute. A fost discuția asta și apoi am văzut și eu pe știri faptul că și-a dat demisia și chiar mă surprinde pentru că rolul era de a dovadă că e mediator și iată că atmosfera e că mă supăr, îmi iau jucăriile și plec. Totuși e un gest care, în prag de președinție și mai ales în prag de anumite acțiuni de săptămâna viitoare , erau niște întâlniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de miniștri și asta este acuma”, a spus la Antena 3 Teodorovici.

Până la publicarea acestei știri, Victor Negrescu nu a putut fi contactat, iar ministerul nu a avut încă o reacție oficială pe acest subiect.

 Decizia sa vine cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ministrul-delegat-pentru-afaceri-europene-victor-negrescu-a-demisionat-51921.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ministrul-delegat-pentru-afaceri-europene-victor-negrescu-a-demisionat-51921-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv