Președintele francez Emmanuel Macron și omologul său american, Donald Trump, susțin că autoritățile din Arabia Saudită trebuie să prezinte tot adevărul în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a afirmat o sursă de la Palatul Elysee, informează cotidianul Yeni Șafak.

Cei doi lideri, care s-au întâlnit sâmbătă la Palatul Elysee, au fost de acord că acest caz nu trebui să destabilizeze și mai mult Orientul Mijlociu, adăugând că situația ar putea crea o oportunitate de soluționare pe cale politică a războiului din Yemen, a mai afirmat sursa menționată anterior.

Arabia Saudită, care se confruntă cu critici dure în legătură cu uciderea jurnalistului Khashoggi, conduce o coaliție de țări arabe care luptă împotriva rebelilor houthi din Yemen, insurgenții fiind sprijiniți de principalul rival al Riadului în regiune, Iran.

Khashoggi a dispărut după ce 2 octombrie a intrat în Consulatul saudit din Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale. Cadavrul său nu a fost găsit până în acest moment.

Deși inițial a negat, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat într-o operațiune “neaprobată”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/macron-si-trump-vor-mai-multe-detalii-despre-uciderea-disidentului-saudit-jamal-khashoggi-surse-51926.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/macron-si-trump-vor-mai-multe-detalii-despre-uciderea-disidentului-saudit-jamal-khashoggi-surse-51926-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv