Toți asistații sociali din Timișoara care primesc ajutor social și sunt apți de muncă vor fi puși să golească coșurile de gunoi și să măture străzile orașului, primarul Nicolae Robu declarând că “atitudinea sănătoasă” într-o societate este de a nu încuraja lenea.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că toți cei 42 de beneficiari de ajutor social din oraș vor fi puși la muncă. Astfel, aceștia vor goli coșurile de gunoi și vor mătura străzile alături de angajații societății care se ocupă de serviciul de salubritate stradală. Conform primarului Timișoarei, la nivelul orașului sunt 243 de beneficiari de ajutor social, însă 201 au scutire medicală.

“Dorim să-i punem la muncă pe asistații sociali. Atitudinea sănătoasă într-o societate este să nu încurajați lenea, să nu încurajezi nemunca, parazitismul. Asistența socială trebui să existe într-o societate civilizată, dar să aibă ca subiecți persoane aflate în dificultate: copii și persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, nicidecum nu e bine să fie susținuți cei ce sunt apți de muncă, dar nu vor să muncească. A munci nu e o rușine și trebuie să cultivăm această idee în societate. Rușinos e să stai cu mâna întinsă când tu ești apt de muncă. Urmare a acestei politici foarte atente, noi avem 243 de persoane care primesc ajutor social, sunt foarte puțini. Doar 42 sunt apți de muncă, ceilalți au scutiri medicale. Deci, 201 au scutiri medicale, drept urmare, vor primi în continuare ajutor social fără să le cerem să și facă ceva pentru asta. Cei 42 nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă. Am anunțat că vrem să îi folosim pe cei 42 acolo unde e cel mai important în momentul de față să avem ajutoare, la Horticultura (n.r. societatea care golește coșurile de gunoi în Timișoara). Îi direcționăm înspre Horticultura și o să le cerem să li se alăture celor care muncesc la Horticultura cu contract de muncă și își aduc aport la întreținerea spații verzi, iar acum la curățenia orașului”, a afirmat Nicolae Robu.

Începând cu data de 1 noiembrie, serviciul de salubritate stradală a fost delegat de Primăria Timișoara către Horticultura, societatea municipalității care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi, pe o perioadă de 80 de zile. Asta în condițiile în care vechiul contract cu firma specializată pe aceste servicii a expirat, iar licitația privind desemnarea unei alte societăți nu a fost încheiată. Însă, în ultimele zile, Horticultura a reușit cu greu să facă față noilor sarcini, în condițiile în care poate folosi pentru golirea coșurilor de gunoi și măturarea în jurul lor a unui număr de doar 20 de angajați și două utilaje.

“Am delegat aceste servicii către Horticultura, care se străduiește să facă o treabă bună și o face cu foarte multă dedicare, să asigure curățenia la acest capitol. Nu pretind că lucrurile merg perfect, obiectiv vorbind, nu e cu nimic mai rău acum decât în ultimul an, când serviciile erau asigurate de Retim (n.r. vechiul operator de salubritate stradală). Mereu au fost nemulțumiri cu privire la modul în care se curățau coșurile și se măturau străzile, piețele, locurile publice ale orașului. Horticultura se străduiește, în curând vor apărea și utilaje cu care toată zona centrală, și extindem cum se poate, vor fi curățate de mizerie prin aspirare”, a explicat Nicolae Robu.

Persoanele beneficiare de ajutor social din Timișoara vor ajuta și la curățarea frunzelor uscate și a crengilor rupte, care se găsesc pe trotuare și pe carosabil.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/toti-asistatii-sociali-din-timisoara-apti-de-munca-pusi-sa-curete-strazile-orasului-51899.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/toti-asistatii-sociali-din-timisoara-apti-de-munca-pusi-sa-curete-strazile-orasului-51899-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv