Un al doilea jurnalist se pare că ar fi fost ucis brutal în Arabia Saudită la doar câteva zile de la asasinarea lui Jamal Khashoggi, acesta ar fi fost omorât pentru folosirea unui cont de Twitter care semnala abuzurile comise împotriva drepturilor omului, relatează cotidianul britanic The Mirror.

Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser ar fi fost ucis într-un mod violent săptămâna viitoare în închisoarea în care se afla, fiind arestat de autorități.

Autoritățile au anunțat că acesta a deschis un cont secret de Twitter, sub denumirea de Kashkool, care prezenta încălcări ale drepturilor omului comise de către autoritățile statului și familia regală din Arabia Saudită.

Informatorii saudiți care lucrau la biroul regional al companiei Twitter din Dubai l-au demascat, fiind ulterior arestat, potrivit unor informații.

Acesta este cel de-al doilea jurnalist saudit ucis după asasinarea fostului reporter BBC și Washington Post Jamal Khashoggi în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, pe data de 2 octombrie.

Cunoscutul activist pentru drepturile omului Yahya Assiri a comentat despre acest caz pentru publicația The New Arab, spunând că ”Al-JAsser a fost dispărut forțat, iar noi urmărim cazul acestuia”.

Informațiile apărute indică faptul că al-Jasser ar fi fost torturat și ucis în timpul detenției, dar acest lucru nu este momentan confirmat.

Contul de Twitter Kashkool a fost interzis în 2016, an în care prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman a devenit conducătorul de facto al regatului și a început o campanie de represiune înpotriva dizidenților.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-al-doilea-jurnalist-se-pare-ca-ar-fi-fost-ucis-in-mod-brutal-in-arabia-saudita-51887.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-al-doilea-jurnalist-se-pare-ca-ar-fi-fost-ucis-in-mod-brutal-in-arabia-saudita-51887-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv