În fiecare an, în 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil, conducătorii cetelor de îngeri. Cei doi arhangheli purtători de sabie ca simbol al biruinței sunt, potrivit credinței ortodoxe, călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai. Ei sunt, totodată, și patroni spirituali ai Jandarmeriei Române.

 

În iconografia ortodoxă, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt pictați pe cele două uși laterale ale catapetesmei, ca păzitori ai ușilor raiului. Mihail este redat la miazănoapte, iar Gavriil la miazazi.

Vă prezentăm în continuare câteva mesaje pe care le puteți trimite celor care își serbează onomastica.

Mesaje de Sfinții Mihail și Gavriil

„La mulți ani, de Sfinții Mihail și Gavriil! Să ai parte de multă sănătate, bucurii, împliniri și să te bucuri de această zi frumoasă mereu!”

„Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îți călăuzească pașii Gabriel/Gabriela și să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine “La mulți ani!”

„Arhanghelul Mihail, înger al adevărului și al dreptății, să-ți stea alături mereu, la bine și la greu, să-ți lumineze calea și să-ți arate destinul. La mulți ani Mihai/Mihaela!”

„Azi fiind o mare sărbătoare, Sfinții Mihail și Gavriil și ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, fericire, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor!”

„Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate și un sincer La mulți ani!”

„Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbătorii. La mulți ani, Mihai!”

„Arhanghelul Mihail, înger al adevărului și al dreptății, să-ți stea alături mereu, la bine și la greu, să-ți lumineze calea și să-ți arate destinul. La mulți ani Mihai/Mihaela! „

„De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La multi ani, Gabriel!”

„La mulți ani și fie ca Sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească mereu!”

„Îngerul Mihail să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întotdeauna cu tine! La mulți ani!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavril!”

„Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfinții Mihail și Gavril cât mai frumoasă!”

„Fie ca sfintii ce te protejază să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!”

„Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îți călăuzească pașii Gabriel/Gabriela și să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine La mulți ani!”

„Fie ca Sfinții ce te protejază să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!”

„Ziua numelui să-ți fie plină de realizari și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta! La mulți ani, Gabi!”

„Pentru că este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Gabriela!”

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu iți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări și să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani, Mihai!”

„Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al implinirii. Fie ca florile iubirii să-ți împodobească viața și să-ți vezi împlinite toate dorințele. La mulți ani, Mihaela!”

rootstireaActualitate/Esential
În fiecare an, în 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil, conducătorii cetelor de îngeri. Cei doi arhangheli purtători de sabie ca simbol al biruinței sunt, potrivit credinței ortodoxe, călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai. Ei sunt, totodată, și patroni spirituali ai Jandarmeriei Române.  În iconografia...

Preluat de la romania ntv