Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar trebui să arate că are demnitate și să demisioneze din Parlament, după ce acesta a fost acuzat de DNA că a primit mită de 800.000 de dolari de la companii austriece. 

„Căline, îți dau un sfat prețios! Cred că ar fi bine pentru toată lumea să arăți că ai demnitate. Ce-ar fi să să fii om de stat și să demisionezi din Parlament, să arăți că nu te ascunzi după imunitatea parlamentară?! Nu ar fi prima oară. S-a întâmplat și în 1996. Părerea mea e că Dragnea a considerat că vrei prea mult. Bine, e și părerea mea ca fotoliul de la Cotroceni e prea mult pentru tine!”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

DNA anunță, oficial, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.

„Procurorii desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obținut contracte comerciale importante de la statul român. Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii D.N.A la cerea autorităților judiciare austriece. Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, au precizat procurorii DNA, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă și față de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de luare de mită este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului.

„În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide. Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal”, mai spune DNA.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/lider-al-opozitiei-ii-cere-demisia-lui-tariceanu-caline-iti-dau-un-sfat-pretios-demisioneaza-51881.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/lider-al-opozitiei-ii-cere-demisia-lui-tariceanu-caline-iti-dau-un-sfat-pretios-demisioneaza-51881-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv