Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Parlament, că nu poate să avanseze o dată pentru finalizarea Autostrăzii Iași-Târgu Mureș până când nu vorbește cu instituțiile care pot oferi un orizont de timp pentru execuția lucrării.

„De-abia s-a aprobat ieri în Parlament. E o întrebare care nu arată rigoare și nu suntem la Pronosport”, a declarat, joi, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat când se va finaliza Autostrada Unirii.

Întrebat dacă va fi gata până în anul 2025, Dragnea a spus că nu poate să facă un pariu în acest sens.

„Mă știți pe mine un om care bate câmpii? Nu. O să vorbesc cu ministrul Transporturilor, cu cei de la Compania de Drumuri, cu cei de la Comisia de Prognoză pentru a vedea care ar fi orizontul de timp posibil la care aceasta autostradă va fi finalizată. Eu pariu pe așa ceva nu am cum să fac”, a precizat liderul PSD.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind aprobarea executării autostrăzii Unirii, că sunt bani pentru investiție. „Cel mai important e să faci documentația de atribuire, să faci drumul la lucrare, să pregătești documentația și ea să fie rambursată din fonduri europene. Se poate discuta asupra finanțării, finanțarea poate să difere de la buget de stat, la BERD, BEI sau privat”, a declarat Teodorovici.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executării obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

„Obiectivul de investiții Autostrada Unirii se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe și din fonduri europene nerambursabile și/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanțare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/dragnea-intrebat-cand-se-va-circula-pe-autostrada-unirii-nu-suntem-la-pronosport-51890.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/dragnea-intrebat-cand-se-va-circula-pe-autostrada-unirii-nu-suntem-la-pronosport-51890-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv