Sibiul va lansa prima monedă locală din România, care a fost denumită „Sibcoin”, aceasta urmând să fie folosită pe parcursul anului 2019, când județul va avea titlul de „Regiune Gastronomică Europeană”. Moneda va fi una complementară, care nu o înlocuiește pe cea națională.

Moneda „Sibcoin” va fi lansată în data de 21 noiembrie, la București în cadrul unui eveniment la care vor participa reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România și persoane din industria HoReCa.

Sibiul va deveni,, astfel, prima regiune din Romania care va pune în circulație o monedă locală.

Potrivit reprezentanților Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică 2019, această monedă „circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizații”.

„(Moneda locală – n.r.) nu înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară”, au decarat reprezentanții Consorțiului.

Sibcoinul va avea drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale/regionale de producție si comerț și nci nu va pune în vreun fel în discuție folosirea monedei naționale oficiale, emisă de Banca Națională.

În lume există aproximativ 300 de monede locale sau regionale complementare, cum va fi și moneda locală a Sibiului, în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia, Olanda sau Grecia.

Județul Sibiu a primit, în luna ianuarie 2017, titlul oficial de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul în 2019, pe care îl va împărți cu Regiunea Egeea de Sud, din Grecia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sibiul-va-lansa-moneda-sibcoin-prima-moneda-locala-din-romania-51871.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sibiul-va-lansa-moneda-sibcoin-prima-moneda-locala-din-romania-51871-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv