Un proiect de lege care vizează legalizarea marijuanei în Mexic a fost depus marți de către partidul Morena, formațiunea președintelui ales Andres Manuel Lopez Obrador, care a promis în timpul campaniei sale electorale că va iniția o dezbatere privind dezincriminarea drogurilor pentru a combate violențele legate traficul cu narcotice, relatează miercuri AFP.

Autoarea proiectului este Olga Sanchez Cordero, senatoare și viitor ministru de interne în guvernul lui Lopez Obrador.

”Această inițiativă propune un model responsabil și adaptat la realitatea americană”, se menționează în documentul publicat pe site-ul Senatului mexican.

Proiectul de lege urmează să fie prezentat joi senatorilor, a declarat pentru media locale Ricardo Monreal, coordonator legislativ al partidului Morena, care deține împreună cu aliații săi majoritatea în cele două camere ale Congresului.

Dacă legea este adoptată, Mexicul ar deveni astfel cea de-a treia țară din lume – după Uruguay și Canada – care legalizează folosirea marijuanei în scop recreativ.

Proiectul de lege prevede ”o reglementare strictă”, care încadrează producerea, vânzarea și consumul de marijuana.

Legea i-ar autoriza pe consumatori să cultive 20 de plante de marijuana în același timp și să producă 480 de grame pe an pentru consumul lor personal.

Deputații mexicani adoptaseră în aprilie 2017 o lege care autoriza folosirea în scop medicinal și științific a canabisului, la îndemnul președintelui care își încheie mandatul, Enrique Pena Nieto, care s-a opus totuși folosirii lui în scop recreativ.

În pofida desfășurării armatei în 2006 pentru a lupta împotriva traficului cu narcotice, violențele legate de cartelurile drogurilor au explodat în țară. În 2017, Mexicul a înregistrat cifra record de 28.711 asasinate. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/mexic-partidul-presedintelui-ales-propune-legalizarea-marijuanei-51864.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/mexic-partidul-presedintelui-ales-propune-legalizarea-marijuanei-51864-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv