Jeff Sessions, secretarul american al Justiției și procuror general, și-a prezentat miercuri seară demisia, la solicitarea președintelui SUA, Donald Trump, informează CNN.

Surse politice au declarat că președintele Donald Trump i-a cerut miercuri demisia lui Jeff Sessions.

Secretarul Justiției i-a transmis sa demisia lui John Kelly, șeful de cabinet de la Casa Albă.

În cursul unei conferințe de presă, Donald Trump a refuzat să răspundă la o întrebare despre situația lui Jeff Sessions.

Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, probabil va rămâne în funcție, urmând să monitorizeze activitatea Comisiei conduse de procurorul special Robert Mueller, care investighează ingerințele electorale ruse și presupusele contacte între Moscova echipa de campanie a lui Donald Trump.

În septembrie, Donald Trump l-a criticat dur pe Jeff Sessions, procuror general și secretar al Justiției, denunțând atitudinea acestuia față de imigrație și decizia de recuzare din ancheta privind ingerințele electorale ruse. “Nu am procuror general, este foarte trist”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat HillTV. Donald Trump a reluat criticile față de hotărârea lui Jeff Sessions de a se recuza din investigația privind ingerințele ruse în scrutinul prezidențial desfășurat în SUA în 2016. Președintele SUA a subliniat că nu este mulțumit de “multe lucruri” legate de activitatea lui Jeff Sessions. “Nu sunt încântat de ce se întâmplă la frontieră, nu sunt încântat de multe lucruri”, a afirmat Trump.

În august, Donald Trump a denunțase atitudinea lui Jeff Sessions față de investigația procurorului special Robert Mueller privind ingerințele ruse și presupusele contacte cu fosta echipă de campanie republicană. Donald Trump a afirmat, într-un interviu acordat postului Fox News: “Am numit un procuror general care nu a preluat niciodată controlul asupra Departametnului Justiției. Jeff Sessions nu a preluat deloc controlul asupra Departamentului Justiției, iar acesta este un lucru incredibil. Jeff Sessions s-a autorecuzat, ceea ce nu ar fi trebuit să facă. Ori ar fi trebuit să îmi spună înainte de a-l numi. Chiar și adversarii îmi spun că Jeff Sessions ar fi trebuit să îmi spună că intenționa să se autorecuze și că nu ar fi trebuit să îl numesc în funcție. A fost numit în funcție, iar apoi s-au autorecuzat. Am spus: «Ce fel de om este acesta?». Știți care este singurul motiv pentru i-am dat acest post? Pentru că am simțit loialitate, a fost unul dintre susținătorii mei de la început. A participat la campania electorală. El știe că nu a existat complicitate cu Rusia”.

Jeff Sessions, secretarul american al Justiției și procuror general, a respins atunci criticile președintelui Donald Trump, subliniind că nu va ceda presiunilor politice. “Am preluat controlul asupra Departamentului Justiției în momentul învestiturii. Cât timp sunt procuror general, acțiunile Departamentului Justiției nu vor fi influențate inadecvat de considerente politice. Eu cer cele mai înalte standarde, iar în cazul în care nu sunt întrunite, iau măsuri”, a spus Sessions.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/jeff-sessions-demisioneaza-din-functia-de-procuror-general-al-sua-51877.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/jeff-sessions-demisioneaza-din-functia-de-procuror-general-al-sua-51877-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv