Pasagerii unei companii aeriene indoneziene s-au revoltat din cauza mirosului înțepător degajat de un fruct de durian aflat în compartimentul de bagaje al aeronavei, echipajul fiind nevoit să debarce fructul, potrivit relatărilor apărute miercuri în presă și preluate de dpa.

Pasagerii care s-au îmbarcat luni în cursa Sriwijaya Air din Bengkulu, pe insula Sumatra, către Jakarta au fost întâmpinați de un miros puternic. Unul dintre aceștia a avut curaj să discute situația cu echipajul, a relatat cotidianul Kompas.

“Mirosul devenise mai înțepător, iar în plus, aerul condiționat nu era pornit, așa că am chemat o însoțitoare de zbor care mi-a dat să completez un formular”, a scris pe Facebook Amir Zidane, un cântăreț care se afla la bord.

Potrivit lui Zidane, un membru al echipajului i-a spus că mirosul va dispărea odată ce avionul va fi în aer.

“Așa că am strigat la ceilalți pasageri, ‘Vreți să zburați cu acest avion?’, iar ei au răspuns ‘Nu”’, a povestit acesta.

Pasagerii au forțat ieșirea din aeronavă, unii fiind pe punctul de a provoca o altercație cu echipajul. În cele din urmă, echipajul a cedat și a debarcat bagajul cu probleme.

Managerul companiei Sriwijaya Air, Abdul Rahim, a declarat pentru Kompas, că fructul a fost ambalat corespunzător, potrivit procedurii, dar că, probabil, au rămas niște resturi care au provocat mirosul din compartiment.

Directorul aeroportului din Bengkulu, Anies Wardhana, a spus că nu există nicio reglementare care să interzică companiilor aeriene să transporte fructe de durian în cală, dar că autoritățile sunt dispuse să revizuiască reglementările pentru confortul pasagerilor.

“Ministrul Transporturilor va reevalua reglementările în zilele care urmează”, a spus Wardhana, potrivit Kompas.

Durianul este un fruct popular în Asia de sud-est, dar mulți spun că gustul său este aparte. Mirosul emanat de acest fruct a fost comparat cu cel de carne stricată sau de șosete transpirate.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/avion-cu-probleme-din-cauza-unui-fruct-51866.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/avion-cu-probleme-din-cauza-unui-fruct-51866-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv