Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că discuția cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului în legătură cu un conflict de natură constituțională între Parlament și instanța supremă pe formarea completelor.

Tudorel Toader a refuzat să precizeze dacă va merge sau nu să susțină punctul de vedere al Guvernului la dezbaterea Curții Constituționale.

“Am avut o scurtă întrevedere cu Liviu Dragnea. Am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat dintre președintele partidului majoritar și ministrul Justiției, care chiar dacă e independent face parte dintr-un Guvern politic. Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituțională. Aceasta a fost principala temă a discuției. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să știm care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susțină sesizarea și eventual dacă sunt elemente noi de susținere față de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuți despre conținutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat”, a declarat ministrul Justiției.

Tudorel Toader a precizat că nu contează cine va merge la dezbatere, ci punctul de vedere susținut. “Susținerea se face în limita legii. Nu ai elemente noi, poți avea argumente noi, dar asta e o chestiune tehnică”, a completat ministrul.

“Mâine judecătorii vor da o dezlegare care interesează în general statul de drept, interesează cei foarte mulți care se judecă și care vor să vadă cum se constituie completul, care vor să vadă dacă o lege ulterioară modifică sau nu o lege anterioară. Ce spun eu acum e pleonasm sau dacă nu cumva o lege vine și prevede contrariul, vine și spune da, s-a schimbat procedura completelor, dar de la anul. Mă întâlnesc cu toți cei care fac parte din Guvrn. Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, m-am întâlnit cu al treilea om din statul român. Nu am discutat despre decizie, penru că o vor lua judecătorii, am discutat despre proceduri”, a mai spus ministrul.

Curtea Constituțională urmează să ia în discuție miercuri sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe tema constituirii completelor de cinci judecători.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/toader-dupa-intalnirea-cu-dragnea-maine-se-va-discuta-conflictul-asta-a-fost-tema-discutiei-51860.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/toader-dupa-intalnirea-cu-dragnea-maine-se-va-discuta-conflictul-asta-a-fost-tema-discutiei-51860-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv