Doi adolescenți de 16, respectiv 17 ani, au fost prinși de polițiști după ce au vandalizat zeci de morminte în Satu Mare. Cei doi sunt acuzați că au lovit, spart și vopsit mai multe pietre funerare.

Polițiștii din Satu Mare au identificat autorii distrugerii a 56 de pietre funerare dintr-un cimitir din oraș, aceștia fiind doi minori, de 16, respectiv 17 ani, care s-au ales cu dosar penal pentru profanare de morminte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al IPJ Satu Mare transmis marți, în cauză se fac, în continuare, cercetări sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

”În urma unor activități informativ-operative specifice desfășurate marți de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au fost identificate persoanele bănuite, că în noaptea de 2/3 noiembrie a.c., ar fi distrus 56 de pietre funeare Astfel, au fost identificați doi minori, de 16, respectiv 17 ani din județul Sau Mare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de profanare de morminte în care se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare”, se arată în comunicat.

Cei doi tineri au fost deja audiați, fiind așteptată decizia procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

La finele săptămânii trecute, peste 50 de morminte dintr-un cimitir din Satu Mare au fost vandalizate, mai multe pietre funerare fiind lovite, sparte și vopsite. Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, declara atunci corespondentului MEDIAFAX că cimitirul respectiv este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminația, a fost lăsat deschis pe timpul nopții de vineri spre sâmbătă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/doi-adolescenti-prinsi-de-politisti-dupa-ce-au-vandalizat-zeci-de-morminte-in-satu-mare-51861.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/doi-adolescenti-prinsi-de-politisti-dupa-ce-au-vandalizat-zeci-de-morminte-in-satu-mare-51861-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv