Vicepreședintele Google pentru Politici publice, Susan Molinari, considerată coordonatoarea activităților de lobby ale companiei online la Washington, va fi transferată în alt post, pe fondul criticilor din Congresul SUA referitoare la protecția datelor private și la planul de investiții în China. 

Susan Molinari, fostă membră a Camerei Reprezentanților, a decis să demisioneze din funcția de vicepreședinte Google pentru Politici publice și Relații guvernamentale, poziție pe care o ocupă de aproape șapte ani. Susan Molinari va fi transferată pe poziția de consilier de rang înalt din ianuarie 2019, anunță trustul Alphabet, care deține Google.

“Sunt împăcată cu efectuarea tranziției. Am așteptat momentul potrivit pentru a mă retrage”, a declarat Susan Molinari, în vârstă de 60 de ani, citată de agenția Reuters.

Grupul Alphabet a fost criticat de politicieni republicani și democrați din SUA pentru refuzul de a-i trimite la audieri în Senat pe directorul general, Larry Page, sau pe directorul Google, Sundar Pichai. Directorul platformei de microblogging Twitter, Jack Dorsey, și directorul executiv al Facebook au participat la audieri.

 În septembrie, Sundar Pichai și-a anulat o vizită în Asia pentru a se întâlni cu membri ai Congresului SUA și a acceptat să depună mărturie spre sfârșitul anului. Compania Google a fost acuzată de președintele Donald Trump și de alți lideri republicani că rezultatele motorului de căutări online promovează conținut critic la adresa conservatorilor și marginalizează site-urile cu tendințe politice de dreapta. Google a respins acuzațiile.

Membri ai Congresului SUA au semne de întrebare în legătură cu planul Google de a accepta reglementările chineze privind cenzura, în contextul planului de lansare a unui motor de căutari online în China. Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a cerut companiei Google să abandoneze proiectul din China.

Sundar Pichai a transmis joi că proiectul pentru piața chineză este “mai mult un experiment”, subliniind că “nu este nimic iminent” în lansarea motorului de căutări online destinat pieței chineze.

În octombrie, grupul Alphabet a decis închiderea rețelei de socializare online Google+, după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/coordonatoarea-activitatilor-de-lobby-ale-companiei-google-la-washington-a-demisionat-51841.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/coordonatoarea-activitatilor-de-lobby-ale-companiei-google-la-washington-a-demisionat-51841-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv