Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va funcționa începând de vineri, 2 noiembrie, de la ora 8:00, la capacitate redusă, pentru realizarea unor lucrări de reparații, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Măsura este necesară în vederea efectuării unor lucrări de reparație la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasica a centralei), detaliază reprezentanții producătorului de energie.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcționa la o putere redusă de circa 500 MW, lucrările de reparație putându-se efectua numai în aceste condiții, au adăugat ei. Puterea nominală a reactorului este de 700 de MW.

“Reducerea de putere controlată și realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranță și în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se mai arată în comunicat.

Compania nu precizează când va reveni reactorul la puterea sa nominală.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, unde funcționează două reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW. Acestea asigură circa 20% din producția națională de electricitate.

Reactorul 1 a fost pus în funcțiune în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/unitatea-1-de-la-cernavoda-va-functiona-de-vineri-la-capacitate-redusa-pentru-realizarea-de-lucrari-de-reparatii-51826.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/unitatea-1-de-la-cernavoda-va-functiona-de-vineri-la-capacitate-redusa-pentru-realizarea-de-lucrari-de-reparatii-51826-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv