Justiția italiană se pregătește să-l absolve în totalitate pe ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, anchetat pentru sechestrarea a zeci de migranți timp de zece zile în august, a anunțat joi chiar ministrul Salvini, informează AFP.

“Parchetul din Catania (Sicilia) cere clasarea” dosarului privind nava Diciotti: “bucurie și satisfacție”, a declarat Salvini într-o înregistrare video postată în direct pe Facebook, după ce a citit scrisoarea care îl informa cu privire la această decizie.

În noaptea de 15 spre 16 august, Diciotti, o navă a pazei de coastă italiene, a salvat 170 de migranți, însă majoritatea dintre ei nu au putut să debarce decât în seara zilei de 25 august, după mai multe zile în care au fost ținuți în largul insulei Lampedusa, apoi în portul sicilian Catania.

Italia îi cerea Maltei să-i primească pe migranți și nu a acceptat debarcarea lor decât după încheierea unui acord cu Irlanda, Albania și Biserica Catolică Italiană, care se angajau să-i preia.

La sfârșitul lui octombrie, judecătorii “tribunalului pentru miniștri” din Palermo însărcinat cu examinarea cazului a estimat deja că ministrul “nu are nimic să-și reproșeze” în ceea ce privește prima parte a periplului și a transmis dosarul colegilor din Catania pentru partea a doua.

În timpul zilelor din largul coastelor Lampedusei, în zona de competență a orașului Palermo, menținerea migranților la bordul Diciotti a fost doar “o activitate de presiune diplomatică față de Malta”, potrivit deciziei de atunci citate de presă.

“Acum, eu beau o cafea, îmi pun vesta și, în calitate de persoană liberă și care nu mai este anchetată, îmi reiau lucrul”, a mai declarat ministrul de interne italian în înregistrarea video.

Decizia finală de clasare a dosarului îi revine încă judecătorului anchetelor preliminare, însă acesta urmează în general recomandările Parchetului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sechestrare-de-migranti-matteo-salvini-isi-exprima-bucuria-si-satisfactia-in-legatura-cu-decizia-justitiei-de-a-l-achita-51830.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sechestrare-de-migranti-matteo-salvini-isi-exprima-bucuria-si-satisfactia-in-legatura-cu-decizia-justitiei-de-a-l-achita-51830-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv