Discuții aprinse în ședința de Consiliu Local de astăzi de la Constanța și pe marginea proiectelor ce vizează finanțarea mai multor biserici. Aleșii locali au fost întrebați dacă sunt de acord ca sume importante de bani să fie acordate anumitor lăcașe de cult din oraș. Consilierul Romeo Rezeanu a sugerat ca banii pentru cele cinci biserici din Constanța să fie folosiți pentru amenajarea a 20 de clase și astfel părinții să nu mai fie nevoiți, la început de an școlar, să schimbe parchetul, băncile sau draperiile.

Rezeanu a punctat importanța reformei în învățământ. Ori noi, susține consilierul local, nu finanțăm învățământul, dar dăm bani lăcașelor. Bisericile aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Constanța pentru finanțare au fost “Sfinții Patru Mucenici de la Niculițel”, “Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul și Sfântul Munenic Teodor Tiron”, biserica “Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul” și parohia “Adormirea Maicii Domnului I” și capela „Adormirea Maicii Domnului, sfâtul prooroc Ilie, sf. Apostol Andrei și sfânta muceniță Sofia“. Iar banii însumează peste 60 de mii de euro. Consilierii locali PNL au explicat necesitatea alocării banilor în contextul în care unele așezăminte sunt monumente aflate în reparații. Au cerut, în schimb, informații privind stadiul lucrărilor și eventualele sume de care ar mai avea nevoie, fără însă a neglija învățământul. 

Bani sunt și pentru educație, și pentru biserici, a spus primarul Decebal Făgădău. 

Toate cele cinci puncte de pe ordinea de zi a ședinței, privind finanțarea bisericilor luate în discuție, au trecut cu majoritate de voturi, astfel că ele vor primi 300 de mii lei ajutor de la municipalitate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/bani-pentru-bisericile-din-constanta-51824.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/bani-pentru-bisericile-din-constanta-51824-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv