Îndepărtarea chirurgicală a apendicelui ar reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson, conform unui studiu citat miercuri de Press Association.

Importanța apendicelui pentru corpul uman – în cazul în care aceasta există – constituie de multă vreme obiectul speculațiilor, însă oamenii de știință susțin în prezent că acesta ar putea deține un rol în apariția bolii Parkinson.

Un studiu efectuat pe un grup alcătuit din peste un milion de persoane a descoperit că îndepărtarea chirurgicală a apendicelui ar fi asociată cu o scădere cu 20% a apariției bolii degenerative.

O echipă de oameni de știință de la Asociația americană pentru științe avansate a investigat conexiunea dintre Parkinson și apendice, despre care s-a dovedit că ar conține o importantă cantitate a unei proteine ce se acumulează în creierele pacienților afectați.

Cercetătorii au studiat un set de date epidemiologice conținând informații demografice și statistici privind boala Parkinson prelevate de la 1,6 milioane de persoane din Suedia și au descoperit că apendicectomia – procedura de îndepărtare chirurgicală a apendicelui – a redus cu 19,3% riscul general de apariție a acestei afecțiuni.

Analizele efectuate pe un al doilea set de date prelevate de la 849 de pacienți diagnosticați cu boala Parkinson au dezvăluit că apendicectomia a fost asociată cu o întârziere cu 3,6 ani, în medie, a momentului apariției afecțiunii.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul științific Science Translational Medicine.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/apendicectomia-ar-reduce-cu-circa-20-riscul-de-a-dezvolta-boala-parkinson-51819.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/apendicectomia-ar-reduce-cu-circa-20-riscul-de-a-dezvolta-boala-parkinson-51819-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv