Cântărețul american Pharrell Williams a amenințat că îl va acționa în justiție pe președintele SUA, Donald Trump, pentru utilizarea cântecul ”Happy” într-un eveniment desfășurat la câteva ore după atacul armat în care 11 persoane au fost ucise într-o sinagogă din Pittsburgh (Pennsylvania), relatează marți EFE.

Mass-media locale au preluat marți o scrisoare a avocatului artistului trimisă lui Trump, în care este exprimată nemulțumirea lui Pharell Williams în legătură cu utilizarea acestei piese într-un eveniment desfășurat sâmbătă în Indiana.

“În ziua în care 11 persoane au fost ucise de un naționalist nebun ați folosit cântecul ‘Happy’ la un miting politic din Indiana. Nu a fost nimic ‘Fericit’ în această tragedie petrecută în țara noastră și nici nu a fost acordată vreo permisiune pentru a fi folosită piesa în acest scop”, notează avocatul în această scrisoare.
 Avocatul a afirmat că utilizarea cântecului ”Happy” fără permisiune “constituie o încălcare a drepturilor de autor și a mărcii înregistrate”, subliniind că Williams “nu i-a acordat și nici nu-i va acorda” autorizație lui Trump pentru a-i folosi public piesele.

Nu este prima dată când Trump primește critici sau avertizări cu denunțuri din partea unor muzicieni după ce președintele american le-a folosit melodiile fără autorizație.

Trupele The Rolling Stones, The O’Jays sau Queen precum și cântăreața Adele, printre alții, i-au cerut lui Trump, încă de la începerea campaniei sale electorale, să înceteze să le mai folosească melodiile în evenimente publice.

Robert Bowers, autorul atacului armat comis sâmbătă dimineața într-o sinagogă din Pittsburgh și care s-a soldat cu 11 morți și șase răniți, va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită și riscă pedeapsa cu moartea.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/pharrell-williams-vrea-sa-l-dea-in-judecata-pe-trump-pentru-utilizarea-fara-permisiune-a-piesei-happy-51812.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/pharrell-williams-vrea-sa-l-dea-in-judecata-pe-trump-pentru-utilizarea-fara-permisiune-a-piesei-happy-51812-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv